maanantai 20. tammikuuta 2014

Kulissien takaa

 Meidän isoa ja hienoa koulua katsoessa ei tulisi mieleen, että lapset jotka sinne joka päivä tulevat sponsoreiden mahdollistamina, tulevat kodeista jotka ei todellakaan ole niin isoja ja hienoja. Pääsin käymään siellä takavasemmalla tässä muutama päivä sitten ja olipas mielenkiintoinen kuvausretki. Päästiin käytiin vaan erään opettajan luona, joka asu oikeastaan aika kivasti. Hän on se nainen, joka tarjoilee tuoreita leipomuksiaan.

Me saatiin aikamoinen seuraajien joukko, lähinnä lapsista :) Ne on niin sulosia palleroita! Itseasiassa tämä slummi ei ollut ollenkaan pahimmasta päästä missä oon käynyt ja siellä oli jopa ihan nättiä. Siis ulkopuolella, maisemat. Asumisolot sen sijaan on ahtaat. Parhaillaan yhdessä huoneessa saattaa asua monilapsinen perhe ja sellasissa "rivitaloissa" joissa käytävän varrella on pieniä huoneita ja yksi vessa ja keittiö, asui 24 perhettä ja jonku mukaan 200 ihmistä. Se saattoi kyllä olla vähän yliluku, mutta jopa 24 perhettä jakamassa YHDEN vessan ja YHDEN keittiön on kyllä liikaa. Huh. Mutta siistiä siellä oli, se oli kiva ja yllättävää nähä. Sieltä nähtävästi otin vain videoo, joten kuvat eivät puhu puolestaan. Videoiden lataaminen taas tällä nettiyhteydellä ei onnistu. Yritetty on. Voi olla, että tämä oli vähän parempaa puolta, koska käytiin vaan pienellä alueella.  Mutta käypäs kierroksella Shatarkulissa :)















































Tässä vielä meidän koululaisia kotiin lähdössä.


Tässä yhteisössä tehdään työtä auttamalla näitä köyhien perheiden lapsia pääsemään kouluun, sekä tarjoamalla tietoa ja taitoja heidän vanhemmilleen ja kanssaeläjilleen. 

1 kommentti: