keskiviikko 15. tammikuuta 2014

It´s so smooth

Tänään innostuin taas pitkästä aikaa tekemään smoothieta. Erityisesti vihersmoothiet on olleet jo mielessä jonkin aikaa ja lähinnä sellaset täyttävämmät mitä vois vedellä aamupalaks tai välipalaks. Hedelmiä itessään syödään aika paljon, joten sen takia ei tarvi alkaa erikseen blenderiä kaapista kaivamaan, että ne tulis syödyks. Mut esimerkiks vihreitä vihanneksia tai salaatteja tulee syötyä täällä paljon vähemmän ku suomessa, ni ajattelin että ne vois heittää sekottimeen hedelmien kaveriks. Muutenki on kiva juoda jotain muutakin kuin vettä ja erilaisilla sekoituksilla saa erilaisia raikkaita juomia :)

Googlettelinkin eilen valmiiks jo reseptejä ja tänään tullessani tenniksestä, ostin tarvittavia hedelmiä ja pyöräytin meille välipalaks seuraavanlaisen herkun. Se meni niin nopeesti, etten ehtiny kunnon kuvaa ottaa ja lisääkin piti vielä tehä ;) Pikkumies sai vielä vaan katsella ja sivusta seurata.






Smoothien alkupeänen nimi on "Fountain of health" ja se menee näin:

150g ananasta
1/2 avokado
1/2 kiivi
1dl kookosmaitoa
0,5 dl omenamehua
pinaattia
1/2 nippu basilikaa
(1tl lucuma jauhetta, 1tl greenmix -jauhetta)
jäitä

Mutta koska mulla ei tollasia hifistelyaineita täällä ole ja kiivit ja avokadot on ihan hirvittävän hintasia, niin tein oman version:

siivu ananasta
1 banaani
kourallinen pinaattia
muutama mintun lehti
kookosmaitoa
omppumehua
jäitä

Ja tästä siis tuli törkeen hyvää ainakin mun ja Kevinin makuun! Vedettiin pari lasillista tuosta vaan :) Ja mikä tosiaan huippua, ni Kevinille maistu kans ja tossa saa rautaa hyvin pinaatin muodossa ja kivan, erilaisen juoman. Ajattelin että kentis tästä olis myös Nordic clubille mainio uusi smoothie, kun siellä on vaan pari erilaista tarjolla. Ja ne samat olleet siellä niin pitkään. Juttelinkin erään naisen kanssa siellä ja sanoi, että varmaan saa ehdottaa ja viedä reseptiä, jos jotain uutta haluaa. Niin se edellinenkin juoma sinne on päätynyt listoille - jonkun ehdotuksesta. 

Huomenna aion tehä taas, vaikka heti aamupalalle.  Voisin koittaa heittää sekaan vaikka vähän kuidukasta tai muutaman mantelin. Sitten pitää alkaa taas koittamaan jotain uutta. En vaan jaksa liian monimutkasia reseptjä, joihin tarvitan sitä ja tätä kummaa. Niitä ei koskaan tuu tehtyä jos tarvitaan liian kummallisia aineita, kun ei niitä kumminkaan löydy kotoa sattumalta. Pitäs muistaa erikseen ostaa. Mutta juu tällasta tänään :) Kokeile, josko maistuis sullekin?

Ainiin ja eilen illalla sängyssä pistin itteni myös haasteen eteen: viikko ilman karkkia. Olin TAAS vetäny salmiakkia sen verran, että alko kaduttaa ja samantien pistin merkinnän kalenteriin että viikon lakko alko nyt. Se on nimittäin niin vaikeeta ku tietää että tuolla on noita suomiherkkuja ja lapset on saatu nukkumaan ja nyt saa ottaa rennosti, niin otappas rennosti ilman että syöt mitään! Pakkohan sitä on jotakin saada siihen kaveriks ku rentoilee. Välillä yritän kovasti porkkana- ja kurkkutikuilla ja dipillä korvata herkuttelun, mutta kyllä sitä muutama suklaa tulee silti syötyä. Pakko oli siis katkasta tää kierre nyt totaalisesti. Pitäs keksiä joku parempi naposteltava ku karkit. ideoita?


1 kommentti:

  1. Mun ja seiskaluokkalaisen lauantai-illan herkku: ruisleipää ( en tiedä, löytyykö teidän jemmasta ) ja siihen päälle tomaatinsiivuja, punasipulia ja basilikaa. Nams! Sipsit jäi pussiin :)

    VastaaPoista