perjantai 3. joulukuuta 2010

I´m dreaming of the white christmas...

Niin joulu tulee ja sitä yritetään toden teolla tehdä jollain tavalla tuntuvaksi, kun täällä ei näy joulusta merkkiäkään missään. Ollaan kuunneltu joululauluja, jotta pääsisi tunnelmaan ja kohta on nekin kuunneltu puhki :) Naapurissa käydessä voi päästä vähän joulutunnelmaan, ku siellä laitettiin jo kuusi ja jouluvalot. Jos oltais täällä kotona joulun yli niin oishan se ehotonta, että jotain kuusen tynkää pitäs virittää. Nyt kuitenki mennään Zanzibarille viettämään joulu Juhan isän perheen kanssa. Ne tulee parin viikon päästä ja siihen mennessä meidän pitääkin pakata ja tyhjentää tämä mökki. Vielä ei oo edes rahtiasiat kunnossa, että millä nämä kamat täältä siirretään Suomeen. Mutta se on selvittelyn alla.

Jännä juttu kun nyt ekaa kertaa tuli sellanen suomijouluikävä. Aloin miettimään jouluruokia, lunta, jouluvaloja ja kaikkea sitä tunnelmaa kaupungilla....tuli sellanen olo että ei haittais vaikka joulun suomessakin viettäis. Mutta erilainen jouluhan tästä taas tulee hiekkarannalla, palmujen katveessa. No tuskin paha sekään ;) Juha meni pelaamaan pitkästä aikaa squashia. On nuo urheiluhommat ollu niin vähissä täällä. Suomessa pitää alottaa sitten kunnon kuntokuuri?

Juha pääsi opsikelemaan keuruulle English linelle, jossa hän tekee raamattuopintoja kevään ja sitten jos ei muttia tule matkaan niin syksyllä tehään lähetyslinja pois alta. Näyttää menevän silleen, että vuosi kerrallaan... olis kyllä jo mukava asettua johonkin ja ostaa kämppä, mutta mistä? Jospa se ois sitten vuoden päästä selvää...eihän sinne asti tarvii tietääkkää.

Meillä on kyllä kamala siivo täällä kotona nyt kun on tämä muutto käsillä. Pahvilaatikot seisoo lattialla ja niihin tulee heitettyä  tavaraa yksi kerrallaan. tästä kaikesta krääsästä pitäs osata päättää mitä raahataan mukana ja mitä jätetään. Kaikenkaikkiaan on ollu huippu vuosi, mutta ainakin minä oon jo valmis suomeen. Huomaan että mulle on tullu Afrikkaväsymys ja kaikki asiat ottaa helposti päähän ja hermostuu pienistä. Tämä työkenttä ei oo mikään helpoin ja vois sanoo että yksi vuosi täällä vastaa ainakin viittä vuotta suomessa. Niin paljon täällä tulee uutta ja opittavaa joka päivä. Vaikka siellä suomessa onkin kylmä, eikä vaan kylmä vaan TOSI kylmä kun tullaan, niin nyt tuntuu että sekin raikkaus on ihan paikallaan. Vuoden on aurinko paistanut enemmän tai vähemmän ja jos ei ulkona ole tarpeeksi lämmin ollu niin sisällä viimeistään. Täytyy ottaa sellanen asenne sinne paluuseen, että ottaa kaiken irti siitä kaikesta toimivuudesta ja saatavuudesta. Tänäänkin tein suunnitelman että teen jauhelihapihvejä ja salaattia. Kaikki meni ihan hyvin siihen asti kun pihvit oli uunissa. Sitten ei tullut vettä enkä saanu pestyä vihanneksia. Se meni vähän puihin ja nyt vasta illalla tein sen salaatin ( käytin pullovettä kun ei vieläkään raanasta saa). Että sellasta se on välillä täällä. Suunnitelmat on hyviä, mutta ei kannata. Ehkä siks ollaan syöty niin paljon ulkona kun no, tietysti se on halpaa ja sit ei tuu sitä ongelmaa että sähköt tai vedet menee kesken kokkauksen tai et saa kaupasta tarvittavia tuotteita. Nyt on vaan ravintolakiintiökin täynnä ja kotiruoka maistuis parhaiten :) Tehtiin muuten hirvikeittoo, joka on jo aika suomalaista täällä.

2 kommenttia:

  1. Aikansa kutakin.
    Ottakaa kaikki ilo irti viimeisistä hetkistä siellä ja nauttikaa lämmöstä vielä kun voitte. Tsemppiä pakkaamiseen ja mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  2. Voi kylläpä onkin mukava kuulla että teillä on jo ikävä suomeen... ;) jospa te oikeesti sitte viihtyisitte ainaki jonku aikaa täällä lähempänä,että olis ainaki mahollisuus periaatteessa tulla käymään...ja jos keuruulle asetutte nii onpahan sitte konffan ajaks majapaikka tiedossa.. ;)että teretulemast vaan takas :)

    VastaaPoista