sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ehtoota!

Elokuun puolenvälin aikaan saatiin Suomesta erikoisjoukkoja kylään. Oli mukavaa piristystä ja vaihtelua arkeen kun oli kavereita joiden kanssa viettää aikaa. Käytiin Masai Maran luonnonpuistossa ja nähtiin upea kirjo eläimiä. Varmaan parikymmentä leijonaa ja kolme gepardia erikoisuutena. Tähän mennessä ollaan nähty kaikki muut paitsi leopardi. Hyvä toisaalta kun on vielä jokunen safari edessä niin on sitten jotain tavoiteltavaa.

Iltapäiväretki dancing rockseille


K-lähikauppa


Nämä kaikki hedelmät ja vihannekset yht 1€


Safarijengi


Jellonat


Eväsretki


Jotain kiinnostvaa siellä joella oli..hippoja kenties?


Möhkö


Safariautossa hyvissä tunnelmissa


Gepardit

Meillä oli juuri viikon seminaari Nairobissa koskien perheväkivaltaa ja päihteitä. Mukana oli paljon Fidalaisia pitkin Itä- Afrikkaa, sekä paikallisia johtajia. Oli tosi hyvät seminaarit ja toivottavasti varsinkin paikalliset kumppanit ottavat opeista vaarin ja viestivät hyvää sanomaa myös seurakuntiin. Täällä joidenkin heimojen kulttuuriin kuuluu naisen fyysinen kurittaminen ja uskotaan, että mikäli mies ei lyö vaimoaan, hän ei rakasta tätä. Ei ole siis kovin helppoa opettaa, että lyöminen ja pahoinpitely on vastoin raamatun opetusta. Päihdepuolella taas pohdittiin mm kuinka tehdä ennaltaehkäisevää työtä lasten ja nuorten parissa. Nähtiin erilaisia tapoja kuinka valistustyötä on tehty Etelä Amerikassa.

Nairobissa oli viileää ja pitkähihasetkaan eivät meinanneet raikkaassa aamuilmassa riittää. Iltasin käyiin syömässä jotain hyvää ja erilaista mitä täällä kotikonnulla saa. Syötiin esim. ihan parasta sushia ja italiailaisia herkkuja, sekä mansikkasmoothieta. Hyvä kyllä, että asutaan täällä missä ei oo niin paljon rahareikiä, koska nairobissa saa aina menemään rahaa jo pelkästään syömiseen. Ruoka on siellä (kivoissa ja hyvissä paikoissa) suomen hintatasoa. Tuliaisina kotiin tuotiin mm real täysjyväleipää, juustoja ja punaista paprikaa jota täällä ei saa :) arvaa vaan maistuuko! Vielä kun meillä on suomivieraiden tuomaa metukkaa!

Kiva oli tulla kotiin lämpimään, jossa aurinko paistaa ja lämpö nostattaa hikipisarat pintaan. Oltiin ilmeisesti vähän väsyneitä matkasta kun seuraavana aamuna nukuttiin puoleen päivään. Mutta olihan meillä viisi kymmenen tunnin koulutuspäivää takana.

Aika alkaa täällä käymään jo vähiin ja paljon on vielä tekemättä. Työkiireet alkaa vissiin kasaantumaan taas. Paljon on ollut monenlaista mietittävää mm suomeen paluun tiimoilta. Koko tulevaisuus on taas pelkkää sumua ja odotellaan vaan kuinka Jumala meitä johtaa seuraavaksi. Välillä tuntematon tulevaisuus ahdistaa kun ei ole tietoa minne mennään ja mitä tehdään. Ei oikeastaan edes ole mitään mitä haluttais erityisesti tehdä. Mutta sitten taas tulee sellanen lohtu, että toisaalta sehän on ihan parasta kun antaa kaikki mahdollisuudet Isän käteen. Meistä pidetään kuitenkin huolta. On ollut muutenkin vähän raskaita aikoja ja kaikenlaisia kriisejä ja ehkä jopa sitä kuuluisaa kulttuurishokkiakin on saattanut olla mukana. Kyllä se alakerran ukko aina löytää aiheen käydä ihmisen kimppuun ja pistää ihmisen oikeen rypemään niissä. Tuli tuo Nairobin viikko siis tosi tarpeeseen ja ihmeellisesti eri ihmiset toi taas rokaisua ja muistutti, että Jumala näkee ja tietää kaikki tilanteet joiden keskellä eletään. Miks sitä aina tekee saman virheen ja raahaa niitä huoliaan mukanaan ku jotai unirättiä. On sitä tyhmä.

Mutta siis kaikista mielialahäiriöistä huolimatta halutaan nauttia vielä näistä lopuista kuukausista ja nähdä mitä muuta on vielä luvassa. Parempaa vielä kuin tämä lämpö ja aurinko, on se, että Taivaallinen Isä halaa ihmispoloa ja sanoo että kuule älä sinä märehdi, Minä pidän sinusta huolta joka päivä!